Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от rosen_er »

Така!Ще кажа и аз една -две думи.Съгласен съм почти с всичко ,което си казал.Но....имаме сериозни теми.С много информация и полезни съвети.Обаче имаме и теми в които малко или повече започваме да се "лигавим" в един момент.И тук съм съгласен със storyteller - това е така защото форумът ни не е с много(много като количество) "постоянни" участници.А редовните се знаем имаме "приказка" дето казваш и разменени приятелски реплики помежду ни дразнят ,може би, хора които влизат в този форум от време - на време и не знаят кой с кой как е :) - леле ,че израз.Което абсолютно не ме интересува мене лично.И тук се появява едно малко "проблемче" - бързо се засягаме и обиждаме от постовете най-често на точно токива "гости" и като малки деца се "фръцне" някой - "аз пък няма да играя" .Е да ,ама сме големи мъже вече и не бива чак такава "нежна душевност" да показваме :wink: Кагато се шегуваме - значи се шегуваме.На мен шегата ми е остра ,но и най-много със себе си се шегувам.Който ме познава се забавлява,но който не ме знае се обижда понякога....

Друг е въпросът с критиката.Когато е заслужена ,макар и малко пиперлива - няма лошо.Дето се вика :"Нали за това сме приятели - да си казваме истината право в очите" :wink: Обаче не и на личностна основа.Нахокай някой,че еди какво си не е еди какво си ,но според мен не бива да му кажеш - "А бе пич,много си невеж,не ги разбираш нещата"(и това е СОФТ варианта :) ).Че и то е ясно и без да му го казваме.

Откровено злобни заяждания няма смисъл да коментираме.Много по-голям ефект ще има ако не се появи и едно -едничко мнение след подобен пост,отколкото в 10 поста да защитаваме някого.Остави го "глас в пустиня" такова писание и ......... почти сигурно е дотам.

П.П. Мишо,приятелю,най-лесно е нещо като не те кефи да "си изнесеш чукалата" .Ама каква е гаранцията ,че и там дето "ги занесеш" все на кеф ще е !? Обаче аз съм сигурен ,че това с теб няма как да се случи nono Или се лъжа,а :wink:
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Росене, ти го написа заради мен, за което ти благодаря :)
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Понеже имам правата, правя последно предупреждение за поддържане на добри обноски!
На който му се разтягат локуми да си търси форуми за психолози! Тук е технически форум за мъже, не е бгмама!
Ако някой има нещо да добави, нека го направи в тази тема:
viewtopic.php?f=58&t=1747&p=30798#p30798" onclick="window.open(this.href);return false;
След това минавам с метлата!
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Seikosha написа:А така бе дъртьо,покажи часовника бе :) на маймуни на направи с този механизъм,че и чужди езици да учим.по-скоро да ни учат. Ми хубав е,честит да ти е n_thumbsup Много запазен и наистина мяза на милиционерски. :lol: По скоро е от ранните 50 г. ,но няма да го е носил някой Фриц или Курт през ВСВ, А машината може да е сменяна през годините,няма теб да уча,кви неща могат да влязат в едни каси :mrgreen:
Важното е че пак падна лаф и пак понаучихме някои неща. Блажени да са пишещите :saint:
Ауууу пак обиди, ама тъй са убидих ,глей го Михали на мен,,, дъртак,, ще вика дето може и да е набор с баща ми Дъртьо ,следвай съветите ми,,,,не мешай се когато не ровят в джоба ти,,,,анадън му Относно механизма на Олмата -оригинален си е Михали като го купих , беше със скършен ос на баланса и от едно 6325 му ръгнах Заспа ама стана толкова пъргав че 6 часа ги вземаше за 8 Тогава почнах да експериментирам от кофата с унитаси Всички от серията 63-64ставаха даже и от АС-1130 и работеха но избързваха Проблема щеше да е нулев ако го закарфичвах на някого но тъй като е за мене си зех да ровя и да търся какъв му и проблема и от що е породен Така достигнах до тоя Ранфт и там чътнах м-у редовете че 6376 унитас има баланс който са мъндрахулка бърже бърже за разлика от другите които аргасват бавно бавно Иса почна голяму чакане докато един ден както си чоплех носа и си дръгнах напуканите мъди зях по разни сайтове и попаднах на същата Олма неработеща но със здрав баланс Познах механизма одма и си рекох Бачо Ангеле туй ако не е 6376 вдигнати дамски кълки да ни видиш Ами още ще виждам щото като доиде се оказа точно същинкия и даже неговата машина изглеждаше по читава о моята и направих от две една арна кат за мен си
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Pavlin написа:Понеже имам правата, правя последно предупреждение за поддържане на добри обноски!
На който му се разтягат локуми да си търси форуми за психолози! Тук е технически форум за мъже, не е бгмама!
Ако някой има нещо да добави, нека го направи в тази тема:
viewtopic.php?f=58&t=1747&p=30798#p30798" onclick="window.open(this.href);return false;
След това минавам с метлата!
Позволи ми тук да не се съглася с теб.Понеже Мишо е хитра лисица -е позиционирал темата си къде - в Off Topic Discussion :wink: Демек във всичко останало.Всичко извън техническата част на форума.Така го разбирам аз :) Всички други мои "размишления"по-горе потвърждавам :redface
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Потвърждавам че е хитър! Първоначално ме мързеше да му чета целия пост и си мислех че има нужда от почивка. Но реших да го прочета и накрая се обърках :) Така умело се замазва че...
Предупреждението ми обаче за обидите и нападките си остава в сила :mrgreen:
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Павлине,не можеш нито да ме обидиш ,нито да ме уплашиш. Както ме изпревари и Росен,пиша в раздел който е офтопик с подзаглавие "Тука пишем за каквото се сетим" Така ,че и по-горе дето си ми писал с червено да обсъждам часовници,механизми и ремонти,също не важи,когато правя това,го правя в съответната тема,макар и тук,в тази страница,барабар с рецепти за пълнени чушки :lol:
По-горе исках да пиша само за обявите на Колаксъзов,понеже стана дума за неговият Зенит и исках да продължа и за другата обява (за Атлантика) която е абсолютно недопустима,според правилата които сте създали тука във форума и вече втори ден няма и следа от реакция icon_crazy Вече няколко пъти предупреждавам,че се създават прецеденти и от там - конфликти.
Това което съм написал в началото,е точно и за каквото говоря,за конфликти породени от най-различно естество и останали с въпросителни и недоизказани неща. Точно и за това не писах в темата на Колаксъзов,за да не бъда пак аз виновен. Не знам дали аз трябва да почивам,ама някой май много си почива.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Абе що не пренесете дискусията през юни, в Еленския балкан :-)
Таман и аз ще взема участие :b :b :b :b :b :b :b
Не че нямам отношение по въпроса, ама сега си прескачам сянката - чопля Звездата :-)
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Писах на ЛС с въпрос и молба за пояснения по отношение на Атлантика. Предполагам скоро ще има отговор.
Аз лично не проследявам с такива подробности часовниците които се продават или гледам само тези дето са ми интересни и пак бих пропуснал нещо дори очевадно. Затова съм го пропуснал този, но да има неща за доуточняване/коригиране. Явно трябва да се назначи специалист които да наблюдава обявите обаче ако премине нещо без да забележи ще му се караме яко.
Поздрави Мишо!
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Не обвинявам за нещо тебе Сашо, разбира се,че не може да се следят всички часовници които преминават тук и за това и когато има такива случаи и някой от форума се намеси,излиза,че се заяжда. Аз за това и не писах в темата на човека,когото иначе уважавам,а направих намека тук. В крайна сметка всички видяха Зенита,а обявите бяха една след друга. Колаксъзов и да го питате няма какво да отговори,не разбира човека и това както казах,не е подсъдно,но щом има правила за един,трябва да важат за всички,как беше иначе забелязана веднага "стоманената" каса на Букоев? Както и да е,аз например съм за,да отпаднат всички тези забрани,както е в аукциона и Продавалника,там се опитаха да сложат някакви забрани,но те бяха насочени най-вече към дрехи обувки и такива маркови стоки,абе файда йок. Така,че всеки да си продава стоката каквато и да е,но ако прави описание,да е коректно,иначе ще има пак да се нервим излишно.
Какви ми са основанията да твърдя ,че часовникът е менте? Ще ви кажа за да не излезе ,че съм голословен.
Първо: Атлантик почти винаги използват брандирана машина,брандиран заден капак и в повечето случаи ,брандирана коронка.
Второ: Като цяло след едни години в края на 60-те механизмите им са с 21камъка. най вече FHF
в случая механизмът е също FHF ,но е правен в Хонг Конг по някакво ноу-хау иначе прототипа на тенекето е FHF кал. 96-4N казвам го с точност,щото на моя го има маркирано под баланса като дялано с тесла. Писах по-горе,че е масов и се влага в най различни азиатски часовници,дори такива които регистрират фирми в Швейцария по незнайни пътища и със знайни цели,като този Vialux на който сме се нагледали и на ръчни брантии и на джобни.
Изображение

Изображение
Ето така изглежда оригинала
Изображение

Последно: Касата ясно си личи,че не е стоманена,а и на задният капак си пише ,че само отдолу е стомана,т.е. капака.
Отделно тенекиените стрелки,това ,че е абсурд доколкото произвеждат Атлантик някакви часовници още да създадат такъв модел сега, за 30 -те метра водоустойчивост да не говорим.
Минал се е човека,случва се на всеки,аз за това и Алфата го предупредих да се отървава от него,ама той е хитрец(като мене :D ) не пише излишни неща.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Явно нападките са ти против мен.
Обадил съм се за неща които съм забелязал. Щом не съм писал за стоманената каса на Атлантика, значи не съм прочел цялата обява, това не означава че за един може, а за друг не.
Мишо, с теб, а и с никой друг нямам договор за ангел пазител. Не мисли че моето време и целият ми живот е само този форум, имам и други ангажименти. Не смятам и че трябва на теб или някоя друга нежна душица да давам обяснения за постъпките си!
Въпреки някои грешки, няколко човека се опитваме да направим едно полезно и приятно място. Вашите мрънканици идват в повече.
Благодаря на всички които ме разбират!
Повече няма да коментирам!
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Не, този раздел off-topic не е място, където можете да пишете абсолютно всичко, което поискате.
Това не е частна кореспонденция или личен дневник, а публичен форум, където трябва да се спазва определена хигиена, както на всяко публично пространство. Обидните квалификации и унизителните психологически псевдоанализи го замърсяват.

Също така бих искал да помоля останалите колеги да не приемат бележките на модераторите като повод за коментар и допълнително изясняване на позиции (както незабравимият Христо Стоичков приемаше съдийските решения само като повод за дискусия :) ).
Мнения за модерирането и общата политика на форума можете да пишете в специалната тема, закачена най-горе в този раздел. Личните отношения и мнения за този или онзи можете да дискутирате на ЛС или още по-добре, на фейсбук или в лични разговори.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Щом и тежката артилерия се включва посред нощ,когато човек е по-склонен да пише за сериозни неща,значи работата става дебела. Като първа мярка смятам дека да намаля количеството на писанията ми, понеже явно затрудняват някои читающи и да премина към по-телеграфен стил на изказа :D То явно,че с вятърни мелници трябва да спра да се боря,че да не се кончасъм кат бедният умопобъркан рицар. :D
Та да сложим епилог на тази галимация и аз смятам да използвам епилога на един наш незабравим зевзек - Радой Ралин. Към то лето 1967г. незнайно как излезе една негова книжка с епиграми под заглавието "Личен контакт" Тя излезе и много бързо стана апокрифна, :mrgreen: имаше си и пролог и епилог,както се полага. Прологът (цитирам по памет) беше:

Лошо е когато хората немеят.
Лошо е когато хората не се смеят.
Но най-лошо е когато хората,
не смеят да се смеят.

Разбира се по средата м/у пролога и епилога имаше чудесни хапливи епиграми,като една от най-безобидните която помня беше:

Науко победителко на мрака
за тебе няма никакви предели,
открила би и средство против рака
ако беше за военни цели.

А друга която звучеше по-скоро като басня и чието заглавие носеше книжката беше в резюме) как Харун ал Рашид бил голям чешит и ходел проблечен нощя из Багдат,та да види дали е благодат и какво хората си хортуват за власта...обаче го познали и за малко да яде бой :D
....и завършваше....

...във всеки дом - микрофон
под всеки балкон - микрофон
във всеки микрофон - микрофон
и във всеки биберон - микрофон
на небосклона - 9 милиона микрофона

И явно,голям тупаник е паднало lol2 щот епилога му звучи така:

Не пей ми се,не смей ми се и смелостта ми се сломи
и за да не може вече никой да ме сваля
ще викам УРА и ще хваля
и хората ще викат УУУУУрадой УУУУУралин
а аз ще викам УРАдой УРАлин :mrgreen:

Та и аз така............
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Майко мила,за малко да забравя n_sad Днес и аз имам рожден ден :) е.не точно аз,ами "Страницата на Сейкоша" навършва точно една година.Започнала с показване на лакомствата пристигнали от Людмила от Украина и набрала вече 33 страници матр'ял с 657 поста и с 15456 преглеждания :o (чак сега ги видях тях) хич не е лошо като количество,колкото до качеството,аз не мога да преценя обективно,имаше и смешни и тъжни неща,имаше и благи и люти думи,имаше часовници и супа топчета,имаше неща от живота. В последно време,на няколко пъти се замислях,на този ден да сложа край и моят самурай да си направи едно хубаво сепуко :lol: Това е както при някои писатели,когато сметнат ,че прекалено много са използвали един литературен герой,решават той да умре,подобно на Конан Дойловият Шерлок Холмс. Бях замислил и да го заменя този чепат самурай с нов литературен герой на име Анибал,не ,не е нито Анибал Лектър,нито завоевателят Анибал Картагенски,а шутът на Петър Романов ака Петър I който може да е бил и шут ,но от грозно пате,се превръща в лебед,когато цар Петър ,напук на болярите и да се изгаври с тях,го прави министър и на тоя явно не съвсем прост клоун,правнучката му ражда Александър Сергеевич Пушкин :) Та имах днес разговор със Сейкоша сан, стана ми малко мъчно за този самотен "ронин" (самурай без господар) вика ми: "Дай още малко време,знаеш ли какви истории за часовници и колко саата са се събрали само за май месец и калабалък снимки,намислил съм и как да ги разкажем историите и смешни,весели и някои тъжни,обещавам повечето да са за часовници и по-малко за БГ.Мама" Замислих се и взех Соломоново решение: " Един месец - ако те одобрят оставаш,ако не - отиваш в историята и в Продавалника" :lol: Кима с глава -" Те тука влизат няколко човека обикновено,ма то стига ,аз за тях ще пиша,достатъчни ми са" А на мене нали ми е увреден нещо мозъка и за част от секундата няколко хиляди мисли,асоциации,спомагателна памет и база данни се включват веднага и разбирам какво иска да каже...изплува една легенда която помня още от дете,за гениалният,сатанински Николо Паганини,то за него легенди много,ма една е,че когато за първи път изсвирва пред публика своите "капричии за соло цигулка" на своята легендарна Гуарниери Де Джезу,наречена "оръдието" заради силният си звук,като завършил, залата останала безмълвна,в шок. След секунди само един зрител/слушател станал прав и започнал бурно да аплодира. Николо се поклонил и се скрил зад завесите. А там организаторите, "репортери от БНТ, НТВ ,ТВ7 lol2 с микрофони и въпроси: г-н Паганини,не се ли обидихте на липсата на разбиране и аплодисменти? А той отговорил: Защо? Един човек ми изракопляска. Значи съм свирил заради него" :) Италианците казват в такива случаи „Se non е vero, е ben trovato.“ – "и да не е вярно, добре е измислено." :)
Така,че давам карт бланш,но с уговорки на Сейкоша сан и му давам думата...........

to be continued.....
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

icon_clap
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”