Скъсана бобинка на кварцов часовник - ами сега?

Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Скъсана бобинка на кварцов часовник - ами сега?

Мнение от varban »

То уредът си е хубав, ама той как ремонтира... абе щуротии прави. Вярно, че в случая бобинката е към платката, по-лесно е, ако е навън.

По въпроса за бобинките... разтърсих се и намерих жалки омотани остатъци от проводник май 30 микрона, с него съм мотал десетина бобинки със съпротивление по 560 ома за индуктивни датчици. Ето ги на фона на бобинки от 1956, 3056А и... бобинка от 3050. До бобинката от 3050 има шатон с камък от 2009 за мащаб.

Изображение
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Абе ще има загуба на време, ама нали ....краста. Но ще пробвам аз - няма да се дам лесно. Само че като гледам - нещо по дребно от 3056 няма да пипам. Но ще си подготвя нужните неща и тогава. Поялника ми е от времето на бай Тошо - темелна работа, тип ''пистолет'' Ще опитам да омотая трета жичка , изострена , с връхче за запояване.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

И така докато си пишем и чешем езиците , Митака си направи още два кварца. За вас незнам какво свършихте.
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Днес мислех да щипя бобинки, ама нещо не ми дойде муза, затова се заех с механика - препипах два двигателя за 3056А.
Понеже имам само една здрава бобинка, преместих я в една Ракета, набързо и измих машината и почвам изпитания на двигателите: за по няколко дни. Трябва да не пропускат секунди. Платката също я взех позната - знам, че дава няколко секунди на месец разлика.
През това време дано да ощипя поне още две бобинки, че къшмер - останах без големи кварцета :-)
Батерията, която бях сложил през ноември за половин година е паднала от 1.52 до 1.45 волта в часовника. Ще си изкара годинката, че и повече.
Това е батерия G12 Tian Qui. Такава имах, на други хора слагам по-хубави, ама на домашния еталон за време, по който сверявам часовниците, може и по-смотана, щото го глрдам всеки ден и малко да почне да издава багажа, ще я сменя.
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”