пружина за джобен

мitakaaa
Специалист
Reactions:

Re: пружина за джобен

Мнение от мitakaaa »

това е за пружините . А за барабаните ???
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Зъбчето дето фиксира пружината е на моя инструмент - ето няколко снимки след малко за всички потребители
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Но този барабан е от будилник и не може да се пробие - ще се счупи инструмента. Само за джобни си е. Има ляво и дясно пробиване, а с фиксатора на дръжката се определя колко да пробие без да отреже изцяло - само колкото да направи ново зъбче - фиксатор на пружината
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Има и за барабани(въпреки че не знаех за тази опция):
Изображение Изображение Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Много полезни инструментчета! Жалко ако стоят някъде и не се използват... :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Еѝ,отрови ми душата.Ще взема да пробвам и да покажа !
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Май се заформя интересно обсъждане. Добре е някой модератор да го прехвърли в viewtopic.php?f=57&t=2377&p=20931" onclick="window.open(this.href);return false;
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Пробвай че аз още не съм - но не ми се е налагало да правя нови отвори в барабан. Те някои барабани не са така, а с удебеление което подпира. Но мисля че и там може да се получи ако се направи зъбче.
zzarkoo
Reactions:

Мнение от zzarkoo »

мitakaaa написа:...Но преди това трябва да намеря фитил за спиртната лампа. Нямам и до сега опитвах на газовия котлон. Ама то си иска каквото си трябва. Само дето незнам дали мога да заместя с нещо фитила - че от къде да го намеря
Аз тая работа със закаляването и разкаляването съм я правил със запалка. Имам известно съмнение, че и с обикновена свещ може да стане. При всички положения най-добре е първо да потренираш върху опитен материал докато усетиш момента с разкаляването. Аз от трети опит успях да го направя, ама ако пак ми се наложи сигурно ще трябват пак предварителни тренировки.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

то и аз съм го правил със запалка и за това нищо не съм направил Ако разкаляването става с бавно и постепенно оттегляне от пламъка за да не изстине рязко - то запалката ще се стопи за толкова време. Освен това ако ще е гарга да е рошава - тоест спиртната лампа си е запазена часовникарска марка. Да спазваме традицията.
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

Аз имам спиртна лампа, но ползвам една малка газова горелка. А специално за пружините - пропускам првз края като през реотан ток от един трансформатор, който захранвам с автотрансформатор. Намалявам тока бавно и постепенно докато изстине.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Е, такива екстри , като трансформатори нямам. А и някога преди 100 години пак са нямали. По важно е да се знае технологичния процес, температури, на нагряване, време за охлаждане - там се крие тайната. Но тези неща са ги учили на времето някои - И мисля че си има строга технология за това. За да са нещата направени качествено. Дори мисля че при закаляване процеса ( за определени неща може би ) се повтаря няколко пъти. ( но това са само чути неща от тук от там)
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Мнение от dr.zlobul »

Страшотна информация. Наистина може веднъж да ти потрябва на 2-3 години ама инструмента спасява мн. нерви. Има ле взаимозаменяемост на пружини от по-масовите модели и марки? Точния размер на пружината е 1.5 мм. шир. 0.2мм. дебелина и 50см. дължина.
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Най близкия размер,който намерих е 1.6,по 0.2мм.
Дължината не я пише,че е навира в един диск.
Външния край обаче не е подгънат.
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”