Значи така...
Това, че Сейкоша-сан умее да готви, не е от съпругите, а от нещо друго, щото и аз съм като тебе - от 86 година с една.
Готвачите са с талант на химици, ама са сбъркали професията - вервайте ми, още не съм виждал що-годе приличен химик, който не умее да готви
Та така - манджата не е като часовникарството. Ако земеш да туриш анкерното колело на мястото на посредното, най-много да го счупиш, а с манджата стават вълшебства
Като я изядеш тая, пробвай със същите продукти да сготвиш съвсем друга.
Лук - режеш го на кръгове и го делиш на две-три-четири купчини.
Месо - ми пак такова.
Патладжан - белиш и пак на кръгове; обаче след като го нарежеш, го накисни в подсолена вода за половин час и изхвърли чернилката. Ако имаш генномодифицирани бели патладжани, карай без изкисване.
Картофите - също като патладжана, на кръгове.
Чушки - две-три жълто-зелени и две-три червени. Режеш на пръстени.
Домати - пак на кръгове.
Сашо внесе елемент на творчество с гъби

ама не са задължителни
Като нарежеш всичко, почваш сглобяването на манджата. С мазане, щото е арменска, а щом е арменец - пиши го часовникар
Значи зимаш една тенджура, ем широка, ем дълбока, ем с дОбър капак и дебели стени. Чист илюмин става, става и чугуний.
Вземаш и масло... НЕ МЬОБИУС! в случая е подходящо слънчогледовото. Знам, че на арменски олио е мръсна дума (сигурно щото им е писнало да чистят будилници от олио), ама с Мьобиус ще излезе много скъпа манджата.
Та така - мааалко олио наливаш на дъното, смазката я осигуряваш, и почваш да сглобяваш.
Ред лук, ред месо, ред лук, ред картофи, ред патладжан, ред чушки, ред домати.
Подправки - ми квото ти душа сака. Чесън - задължително. Пресен ако е - баш таман (не знам, как е на арменски). Сол, пипер - по вкус. Копър, мерудия - разбира се. И квото ти дойде, без канела и бакпулвер

А, и джоджен ако слагаш, нека да е мнооого малко, като масло на палет на дамски часовник
Треволяка се слага най-отгоре

Пиперът пък - само на месото. Ама и на друго място да го сложиш, се тая - няма де да иде. Гъбите Сашо ги сложи към месото... стана добре.
Като наредиш тенжурата, я захлупваш плътно, слагаш я на бавен огън и почваш със салатата.
Нищо не разбъркваш, нищо не доливаш, нищо не правиш - пиеш си ракията. Смятам че на третата трябва да пробваш картофите дали са омекнали, и най-много да стигнеш до четвъртата
После с манджата мини на вино, че да лакираш ракийката