Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
sheretudis
Специалист
Reactions:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от sheretudis »

уау, ко ма напрай ти бе Толкоз усилия ,по добре гладен отколкото уморен Тия всичките операции докато ги извърши човек ще е толкова каталясал че след сто грама ще е заспал над чинията без дори да я докосне Нещо по така -режеш и нагъваш няма ли
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ееее драги ми по-възрастни приятелю, по-лесно е да режеш и да нагъваш хляб ,салам, патладжани,ако си минал на суровоядство :lol: Иначе и аз готвя един път седмично,стига ми за 5 дена,в другите два квото дойде или си сварявам едни пелменки с краве масло и Махеев,много бира изпиват пущините.

Изображение

Или все пак ми се налага да порежа малко картофки например. Аз ги правя така: Ако имам избор,вземам 3-4 картофа от белите "мити" ,хубави са френските ,но и египетските,които само измивам,а ако имам от смолянските червени мммм...тях гои беля вече. Та акартофи с дължина около 10см. режа ги първо по дължина на филии с дебелина до 1см. и после напряко за да се получат пръчици с квадратно сечение не повече от 1 см. е, в краищата стават и малко на лунички. Та ,като ги нарежа ги слагам в хладка вода за половин час,после ги подсушавам в/у домакинска хартия и ги слагам в торбичка и за 1/2ч. в камерата :wink: Пържа в повече мазнина,предварително загрята,на не повече обаче от 160 градуса. Трябва да изглеждат така при пърженето

Изображение

Трябва ми шарена сол,горчица и Махеев

Изображение

Изображение

Докато се пържат картофите,приготвям гарнитурата :D една дебела 2 см. вратна,без да я начуквам,само с малко чер пипер ,солчица и щипка чубрика отгоре.

Изображение

Изображение

След което "разливам" една Астика или Пиринско

Изображение

и после сядам да закуся :yahoo

Изображение

Изображение

Отнема ми 1/2ч. да го приготвя и 1/2ч. за да го изям с табиет.
Какво е 1ч. в името на чревоугодството бе чоджум,то сал то ни остана и кефа да чупим саати и да се надсмиваме над себе си. А :b
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

А туй добре-става
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Не можах да се сдържа и го поствам веднага. Дъщерята е в Литва и преподава там някакви науки,ма и тя вампир кат тейко си и току що ми прати по скайпа едни снимки,направо се попиках от смях lol2

Изображение

Ахххаааааааааххаааааа,ега ти и погледа lol2 lol2 направо не мога да се спра да се смея.
percusst
Напреднал
Reactions:

Мнение от percusst »

Хахахахаха!!! Много яко!Направо си представям колко му е трудно да проумее ,че е котка :-) Кога ли и на нас така ще ни кажат? :-)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Един Часовник,две истории и една поука

чети тук: viewtopic.php?f=83&t=3314&p=34365#p34365" onclick="window.open(this.href);return false;

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Подредих снимките колкото можах в хронологичен ред,но има и нещо което съм длъжен да отбележа,а съм пропуснал в другата тема,а то се вижда и на крайните представителни снимки. Това е,че часовата стрелка която се се вижда ,че свалям заедно с минутната и секундната от един Ревю Томен при опитите да разширя отвора,защото идваше тесен,в един момент се счупи,минутната стана ,защото беше срязана поначало. Въобще нито една стрелка която имам ,не искаше да пастне на Уранията ,много дебели оси. Това е първоначално замислената стрелка

Изображение

И понеже се счупи,в последният момент открих една ,която явно са се правили в домашни условия,имам и други такива,отливки без шлайф, сигурно от месинг,но отвънка черни от отливането.

Изображение

Изображение

Не ми беше трудно да я позлатя,но грешката ми беше ,че не я шлайфах ,видимо стана добре

Изображение

и понеже ми беше писнало вече,бая се измъчих с този саат, снимах веднага след сглобяването и чак на снимките после видях,че часовата не се е движила,часовника работи,минутната и секундната също,а часовата не. Разбира се на другият ден още я свалих и леко изпилих обръча,беше доста груб и явно е опирал в сиферблата,сега всичко си е наред.
Правя това уточнение постфактум,защот наистина когато се участва в конкурса ,трябва да е с работещ часовник,иначе си губи смисъла.

П.П. Сега гледам ,че съм писал,че съм ударил един чук на задният капак за да се затвори :mrgreen: Всъщност,понеже не мога да свалям капаците на джобни часовници, леко ,точно с часовникарско чукче,където половината е пластмасово,леко почукнах странично капака и се получи затварянето :)
Последно промяна от Seikosha на 01 Авг 2014 18:56, променено общо 2 пъти.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

За малко да мина в понеделник да ти дърпам ушите за снимките и да се напием(без ядене,че се опитваш да ме убиеш от преяждане :lol: ) ма ми се размина n_sad
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

lol2 Хахаха ,чак сега ги разгледах снимките,че като ги постнах,нямах време. Бе пусти настройки ,не можах да ги разбера n_sad Понеже са правени в период на 20 дена,някои са качвани в една пака ,други в друга и после събирани,аз ги подреждам уж,а като ги пейстна,те си се нарежда както им скимне :D Нищо ,така се получи чудесна игра-пъзел lol2 Чете се в другата тема ,правят се логически връзки и се подреждат снимките хронологично и логично,ще се опитам утре да ги оправя,че сега нямам сили.
Капкане ,ми що не дойде бе чоджум,то понеделник нямаше и нищо за ядене,само някакви наденички -кълцаница за скарата ,баница и таратор, за едно мезе само.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Трябва да правя едни ножове,спешни n_sad иначе се бях наточил да те изненадам,та да не си подготвен с манджи а само с бира :lol: :b
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Мдяя... бира има,директно съм свързан с тръба с пивовара,ама мезето няма да стигне,както се казваше в един виц. :)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Пооправих снимките по-горе.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Ти се подсърди май от забележката за фокуса,не съм искал да те засегна,часовника си го заслужава :b (ако беше некоя мома щеше да я видиш :lol: )
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

kapkan написа:Ти се подсърди май от забележката за фокуса,не съм искал да те засегна,часовника си го заслужава :b (ако беше некоя мома щеше да я видиш :lol: )
Не мой да се разсърдя nono особено когато е верно,за това написах и три причини за това,в крайна сметка ,ако има камъни,са в моята градина.
Иначе моми видим Никишьоре (така баба ми викаше галено на баща ми ,защото беше раждан в Констанца) изпъкнало отпред и изпъкнало отзад,тва стига, да не мислиш,че на тия години им гледам циферблата и дали секундната им стрелка е оригинална lol2 Ами ,ако бях попитал една дама ,дет дойде да я "рисувам" наскоро,дали и са оригинални крушите или са силикон :D
Или преди повече от 40 лазарника ,малкото Роси от махалата,не и беше фокуса размазан,щеше половината маала от пишлегари ,да станем мъже. Който има поглед и виждане,ще види това което трябва,аз за сетен път и то и тука във форума ,съм се убедил,че човек гледа с очите си,а вижда с друга част на анатомията си ,имам предвид мозъка ,да не си помислите за нещо друго :)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Да ви покажа нещо за лека нощ,или за добро утро :wink: Нямам навика да показвам самоцелно часовници,ма за Славата стана въпрос в конкурсната ми тема, а и Восточко пристигна в един ден с нея,т.е. преди два дни. Восточко е близнак на един такъв дето имам,така ,че заминава не за Егея,а за Ебея,няма как ,както казава Вазов в едно прословуто стихотворение..." Булка ,виждаш,че настая сеч..." n_sad жертви ще има и сеч сред дивизиите ще падат,тва е положението. За Славата ще умувам,ма тъй като гледам,в какво състояние е и то СССрска,нещо ми лопа в сърцето и май ще отиде да прави компания да моя любим Фасулчо ,както си му викам аз и който един взривоопасен наш , общ приятел от форума,ми го върна към живот n_thumbsup Хвала на таквизи нашенци. Снимките не са пак по вкуса на Капканчук,ма кво да правя,като тръгна да снимам денем,то вече се е почнало да се стъмва :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А утре ще ви покажа как отпразнувах края на един благодатен месец,донесъл ми няколко десетки нови радости,как може човек да си угоди,ако е гладен ,чревоугодник,беден и не е мързелив :wink:
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

В Даоизма има една мъдрост която казва: " На глупака (в китайският език словосъчетанието се разбира и като бедняка) не можеш да дадеш,от глупака можеш само да вземеш"
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”