Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
-
- Специалист
- Reactions:
- Мнения: 1171
- Регистриран на: 14 Яну 2012 16:50
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
уау, ко ма напрай ти бе Толкоз усилия ,по добре гладен отколкото уморен Тия всичките операции докато ги извърши човек ще е толкова каталясал че след сто грама ще е заспал над чинията без дори да я докосне Нещо по така -режеш и нагъваш няма ли
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Ееее драги ми по-възрастни приятелю, по-лесно е да режеш и да нагъваш хляб ,салам, патладжани,ако си минал на суровоядство
Иначе и аз готвя един път седмично,стига ми за 5 дена,в другите два квото дойде или си сварявам едни пелменки с краве масло и Махеев,много бира изпиват пущините.

Или все пак ми се налага да порежа малко картофки например. Аз ги правя така: Ако имам избор,вземам 3-4 картофа от белите "мити" ,хубави са френските ,но и египетските,които само измивам,а ако имам от смолянските червени мммм...тях гои беля вече. Та акартофи с дължина около 10см. режа ги първо по дължина на филии с дебелина до 1см. и после напряко за да се получат пръчици с квадратно сечение не повече от 1 см. е, в краищата стават и малко на лунички. Та ,като ги нарежа ги слагам в хладка вода за половин час,после ги подсушавам в/у домакинска хартия и ги слагам в торбичка и за 1/2ч. в камерата
Пържа в повече мазнина,предварително загрята,на не повече обаче от 160 градуса. Трябва да изглеждат така при пърженето

Трябва ми шарена сол,горчица и Махеев


Докато се пържат картофите,приготвям гарнитурата
една дебела 2 см. вратна,без да я начуквам,само с малко чер пипер ,солчица и щипка чубрика отгоре.


След което "разливам" една Астика или Пиринско

и после сядам да закуся


Отнема ми 1/2ч. да го приготвя и 1/2ч. за да го изям с табиет.
Какво е 1ч. в името на чревоугодството бе чоджум,то сал то ни остана и кефа да чупим саати и да се надсмиваме над себе си. А


Или все пак ми се налага да порежа малко картофки например. Аз ги правя така: Ако имам избор,вземам 3-4 картофа от белите "мити" ,хубави са френските ,но и египетските,които само измивам,а ако имам от смолянските червени мммм...тях гои беля вече. Та акартофи с дължина около 10см. режа ги първо по дължина на филии с дебелина до 1см. и после напряко за да се получат пръчици с квадратно сечение не повече от 1 см. е, в краищата стават и малко на лунички. Та ,като ги нарежа ги слагам в хладка вода за половин час,после ги подсушавам в/у домакинска хартия и ги слагам в торбичка и за 1/2ч. в камерата


Трябва ми шарена сол,горчица и Махеев


Докато се пържат картофите,приготвям гарнитурата



След което "разливам" една Астика или Пиринско

и после сядам да закуся



Отнема ми 1/2ч. да го приготвя и 1/2ч. за да го изям с табиет.
Какво е 1ч. в името на чревоугодството бе чоджум,то сал то ни остана и кефа да чупим саати и да се надсмиваме над себе си. А

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
-
- Специалист
- Reactions:
- Мнения: 1171
- Регистриран на: 14 Яну 2012 16:50
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
А туй добре-става
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Не можах да се сдържа и го поствам веднага. Дъщерята е в Литва и преподава там някакви науки,ма и тя вампир кат тейко си и току що ми прати по скайпа едни снимки,направо се попиках от смях

Ахххаааааааааххаааааа,ега ти и погледа
направо не мога да се спра да се смея.


Ахххаааааааааххаааааа,ега ти и погледа


"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Хахахахаха!!! Много яко!Направо си представям колко му е трудно да проумее ,че е котка :-) Кога ли и на нас така ще ни кажат? :-)
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Един Часовник,две истории и една поука
чети тук: viewtopic.php?f=83&t=3314&p=34365#p34365" onclick="window.open(this.href);return false;

































































Подредих снимките колкото можах в хронологичен ред,но има и нещо което съм длъжен да отбележа,а съм пропуснал в другата тема,а то се вижда и на крайните представителни снимки. Това е,че часовата стрелка която се се вижда ,че свалям заедно с минутната и секундната от един Ревю Томен при опитите да разширя отвора,защото идваше тесен,в един момент се счупи,минутната стана ,защото беше срязана поначало. Въобще нито една стрелка която имам ,не искаше да пастне на Уранията ,много дебели оси. Това е първоначално замислената стрелка

И понеже се счупи,в последният момент открих една ,която явно са се правили в домашни условия,имам и други такива,отливки без шлайф, сигурно от месинг,но отвънка черни от отливането.


Не ми беше трудно да я позлатя,но грешката ми беше ,че не я шлайфах ,видимо стана добре

и понеже ми беше писнало вече,бая се измъчих с този саат, снимах веднага след сглобяването и чак на снимките после видях,че часовата не се е движила,часовника работи,минутната и секундната също,а часовата не. Разбира се на другият ден още я свалих и леко изпилих обръча,беше доста груб и явно е опирал в сиферблата,сега всичко си е наред.
Правя това уточнение постфактум,защот наистина когато се участва в конкурса ,трябва да е с работещ часовник,иначе си губи смисъла.
П.П. Сега гледам ,че съм писал,че съм ударил един чук на задният капак за да се затвори
Всъщност,понеже не мога да свалям капаците на джобни часовници, леко ,точно с часовникарско чукче,където половината е пластмасово,леко почукнах странично капака и се получи затварянето 
чети тук: viewtopic.php?f=83&t=3314&p=34365#p34365" onclick="window.open(this.href);return false;

































































Подредих снимките колкото можах в хронологичен ред,но има и нещо което съм длъжен да отбележа,а съм пропуснал в другата тема,а то се вижда и на крайните представителни снимки. Това е,че часовата стрелка която се се вижда ,че свалям заедно с минутната и секундната от един Ревю Томен при опитите да разширя отвора,защото идваше тесен,в един момент се счупи,минутната стана ,защото беше срязана поначало. Въобще нито една стрелка която имам ,не искаше да пастне на Уранията ,много дебели оси. Това е първоначално замислената стрелка

И понеже се счупи,в последният момент открих една ,която явно са се правили в домашни условия,имам и други такива,отливки без шлайф, сигурно от месинг,но отвънка черни от отливането.


Не ми беше трудно да я позлатя,но грешката ми беше ,че не я шлайфах ,видимо стана добре

и понеже ми беше писнало вече,бая се измъчих с този саат, снимах веднага след сглобяването и чак на снимките после видях,че часовата не се е движила,часовника работи,минутната и секундната също,а часовата не. Разбира се на другият ден още я свалих и леко изпилих обръча,беше доста груб и явно е опирал в сиферблата,сега всичко си е наред.
Правя това уточнение постфактум,защот наистина когато се участва в конкурса ,трябва да е с работещ часовник,иначе си губи смисъла.
П.П. Сега гледам ,че съм писал,че съм ударил един чук на задният капак за да се затвори


Последно промяна от Seikosha на 01 Авг 2014 18:56, променено общо 2 пъти.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
За малко да мина в понеделник да ти дърпам ушите за снимките и да се напием(без ядене,че се опитваш да ме убиеш от преяждане
) ма ми се размина 


Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/




Капкане ,ми що не дойде бе чоджум,то понеделник нямаше и нищо за ядене,само някакви наденички -кълцаница за скарата ,баница и таратор, за едно мезе само.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Трябва да правя едни ножове,спешни
иначе се бях наточил да те изненадам,та да не си подготвен с манджи а само с бира




Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Мдяя... бира има,директно съм свързан с тръба с пивовара,ама мезето няма да стигне,както се казваше в един виц. 

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Пооправих снимките по-горе.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Ти се подсърди май от забележката за фокуса,не съм искал да те засегна,часовника си го заслужава
(ако беше некоя мома щеше да я видиш
)


Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Не мой да се разсърдяkapkan написа:Ти се подсърди май от забележката за фокуса,не съм искал да те засегна,часовника си го заслужава(ако беше некоя мома щеше да я видиш
)

Иначе моми видим Никишьоре (така баба ми викаше галено на баща ми ,защото беше раждан в Констанца) изпъкнало отпред и изпъкнало отзад,тва стига, да не мислиш,че на тия години им гледам циферблата и дали секундната им стрелка е оригинална


Или преди повече от 40 лазарника ,малкото Роси от махалата,не и беше фокуса размазан,щеше половината маала от пишлегари ,да станем мъже. Който има поглед и виждане,ще види това което трябва,аз за сетен път и то и тука във форума ,съм се убедил,че човек гледа с очите си,а вижда с друга част на анатомията си ,имам предвид мозъка ,да не си помислите за нещо друго

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Да ви покажа нещо за лека нощ,или за добро утро
Нямам навика да показвам самоцелно часовници,ма за Славата стана въпрос в конкурсната ми тема, а и Восточко пристигна в един ден с нея,т.е. преди два дни. Восточко е близнак на един такъв дето имам,така ,че заминава не за Егея,а за Ебея,няма как ,както казава Вазов в едно прословуто стихотворение..." Булка ,виждаш,че настая сеч..."
жертви ще има и сеч сред дивизиите ще падат,тва е положението. За Славата ще умувам,ма тъй като гледам,в какво състояние е и то СССрска,нещо ми лопа в сърцето и май ще отиде да прави компания да моя любим Фасулчо ,както си му викам аз и който един взривоопасен наш , общ приятел от форума,ми го върна към живот
Хвала на таквизи нашенци. Снимките не са пак по вкуса на Капканчук,ма кво да правя,като тръгна да снимам денем,то вече се е почнало да се стъмва























А утре ще ви покажа как отпразнувах края на един благодатен месец,донесъл ми няколко десетки нови радости,как може човек да си угоди,ако е гладен ,чревоугодник,беден и не е мързелив



























А утре ще ви покажа как отпразнувах края на един благодатен месец,донесъл ми няколко десетки нови радости,как може човек да си угоди,ако е гладен ,чревоугодник,беден и не е мързелив

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
В Даоизма има една мъдрост която казва: " На глупака (в китайският език словосъчетанието се разбира и като бедняка) не можеш да дадеш,от глупака можеш само да вземеш"
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "