Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от Seikosha »

Явно не се харесват нови часовници :D ,то и аз не ги харесвам,защото,ако купувам само такива,ще умра от скука. :) Виж нещо ръждясало ,много ме кефи,ама да е с витамини :wink:
Този месец съм си дал май годишна отпуска,вече 9 дена мързелувам и злоупотребявам с нискоалкохолни питиета като Пиринско ,Астика ,Болярка и каквот снесе хладилника. Опитвам се да поочистя тезгяха,ма не става,само местя нещата от едно място на друго,опитах се да направя и един ЧЧЗ настолен Маяк,ма анкера излезе със счупена ос и общо взето взех да правя инвертаризация на купени лотове,дето някои от нещата още не съм им виждал очите ,та попаднах на поредният "грешник" каквито обаче много обичам. И друг път съм го казвал,часовникът прилича донякъде на прасето,нищо не се хвърля от него,на прасето всичко се изяжда,а дори и кокалите ги правят на туткал или брашно и при часовника е така. Та един грозник ми привлече вниманието,дори марката му не мога да разчета,че стрелките са точно отгоре и и няма ремонтоар да ги мръдна,но едва ли е и от значение,циферблата отива в торбата с унищожени цифери,като го чакат други планове.Стрелки - все файда. Касата обаче не се вързваше с цифера и направо ме лъхна на 1МЧЗ Сталински тип :D не мож я сбърка,ама много запазена и по лъговете, завъртам обратно и ми лъсва един заден капак на Дарвил lol2 ,ама прилепнал,едвам го отворих,за да ме дозабие тоя часоввник,вътре пък се мъдреше една супер запазена ЕТА 2493 ,като и завъртях пружинното колело ,направо запищя....
Мдааа. .. ще пишем за хората и мишките ,а и за прасетата и часовниците,то иначе за какъв грездей сме тука.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Чудно начало на деня.
Благодаря!
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Я бе момци,някой от вас да каже ,какво става с тази Ракета icon_crazy и кви са тези неща по нея. Часовникът си работи,обаче ремонтоара се изхлузи и видях,че пъпката е хлътнала и не се връща. Разпарчатосах го и като свалих цифера се показа тва нещо отзад на него? Механизма е жълт,а мостовете бели,едното краче на цифера е избягало нейде. Така ли трябва да има такава платка ,или някой я е сложил за да повдигне цифера,не бях виждал такова нещо,дали не е направено защото часовото колело е с дълга ос и не е оригинално? Трябва да снимам и него

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Тази "платка"пази преводните зъбчатки за курдисване да не се разпаднат.
Голям шанс е да уцелиш правилните дупки за да щракне. :mrgreen:
Виж тук как стои:
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... ta_2609_HA" onclick="window.open(this.href);return false;
Последно промяна от plamenhar на 31 Авг 2014 20:19, променено общо 1 път.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Тази пластина се застопорява в основната платка и държи колелата за сверяване. Обаче някой я е ползвал за основа за залепване поради счупване на едно от крачетата и сега ти като си извадил цифера се е извадила и пластината.
Тя е на пружинен тип има две издадени чопчета които влизат в две дупки на механизма.
Щраква и така седи без да се крепи по друг начин освен, че цифера при здраво положение също я притиска.
Изображение

При свалянето може да разтегнеш пружинката и тя да не иска да се задържи в дупките които ще видиш от снимката, може да се наложи да я разтегнеш малко или да я събереш та да щракне с леко усилие.
Изображение
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Има ракети телевизор,на които циферблатите са по дебели.Дори съм виждал и пластмасови.Или са взели части от механизми с датници и дни и от там вероятно е по високото часово колело.Ама тогава и карамфила и секундната ос трябва да са по дълги.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Благодаря! n_thumbsup Изясни ми се. Понеже при мен е залепена за цифера,ще и намеря мястото като търся 15ч. към отвора за ремонтоара докато го нахендря :) иначе пружината на ремонтоара я оправих и сега държи,така ,че ще сглобявам,щом не е някакъв паразит.

Точно и аз това си помислих Пламене,определено е кюфте,защото дори и съществуващото краче ,едвам опира до платината ,а не влиза в него. иначе като се сглоби ,не мърда, ринга го държи добре,но ще видя дали да не го сменя механизма с друг за да не си играя да сменям карамфили и часови колела,а може и така да си остане,нищо не му личи като се стегне с болтчетата
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Един кашон такива железца във вибробункера, и машината сама слага тая тенекийка, без да се завинтва нито един винт. Така Великия и Ужасен се е превръщал в Робокоп. Добре, че не са преконструирали ангренажния мост - и такива мераци е имало.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Вече и двете са наред (уж) и са на тестовата площадка.По важният цепи минутата,ма другият за 3ч. избърза с 50мин. хич не му погледнах спиралата,явно опира някъде и най вероятно да направя сърдечна трансплантация,все още има донори.

Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Мишо, Ракетите са слабост и поздравления, че даваш по-малко на часовникарката и си ги чоплиш сам.
Знам, че обичаш да обсъждаме и затова давам направо. Ама тези модерни корпуси на Ракета не трябва ли да са с малко по големи циферблати, тези много зеят. Не съм ровил по каталозите, но както се изговори може просто да са решили така да го направят, ама бездната не може да се преглътне.
Говоря си така ама ето една друга снимка с такава каса:
Изображение
Обаче за да не излиза, че при нас няма такива и то НОС часовници ще покажа още един мой
Изображение

И за капак ще покажа твоя цифер в какво друго го има:
Изображение

Та в тази още по модерна каса май най му седе добре фасона.
Ето ги и тричките:
Изображение

Хайде дружно всички да поумуваме върху тези съветски салати!
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Сашо ,пак като ангел се появяваш точно на време. Ако не беше ги видял тези луфтове и писал тука,така и нямаше да ги видя,особено на единият е много голям.Явно съм вече наистина много зле с очите ,а има и някаква психология намесена,единият с по-малкият луфт го имам от 2г. сигурно ,а този по-новият е от половин година и понеже двата са еднакви,касите също,циферблатите са като тъкан,не са като твоя тип вафла май и двата нямат минутни маркери ,само на старият му полирах цифрите и станаха жълти и така съм го снимал десетки пъти и съм го разглобявал и сглобявал,а вчера дори му смених и стрелките ,че минутната и секундната падаха и явно очите са виждали това ,коеъто са свикнали да гледат,наистина като се погледне в анфас,не си личи,сякаш има черен ринг вътре. При моите размера на цифера е 27.5мм. а на касата 34,5 мм някъде ,но такъв циферблат като твоята Секонда мкоято май е досущ една моя Ракета ,няма да влязат доста са големи разликите.Наистина явно е имало голяма игра с размерите през годините, в твоята каса ми харесва,мисля ,че има 2-3 подобни и сега ще пробвам да ги направя ,но сега като се сещам,това са циферблати за горно поставяне,а тези каси са без ринг,явно ще пснат на по- старите с ринг ,но с по-малките размери. Хубаво ,че ми обърна внимание,че часовника се продаваше в един сайт и имаше няколко мераклии да го разглеждат,та веднага го спрях,щеше да стане голям резил n_sad
Много интересен случай наистина,два едни и същи циферблата в еднакви каси,а не са на мястото си.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Както винаги ,пиша импулсивно,повлиян от емоциите,а не от предразсъдъци, които се радвам,че още ме спохождат,което значи ,че още съм жив,че още мечтая и още милея и още ме има. Няма абсолютно черно и бяло,нито във философският смисъл на думата,нито във физическият,черните дупки ,нямат място в нашият свят.Човешкото око,различава до 330 нюанса на сивото,плъзгайки се по тая скала,човек създава колорита на своя живот,в долната част е мрака и невежеството,а в горният край е светлината и мъдростта,по средата е посредствеността. От гледна точка на колорита,на цветното,на веселото,колкото е повече в горната част на скалата ,толкова е по-ярко,надолу ,започват сенките. Има един бъгарски поет,има един истински български поет,който съм обичал винаги,макар и недолюбван от други,защото не се измори никога ,да пее за истината, за любовта ,за надеждата,за това което сме били,това което сме и това което можем да станем.
Ще представя една много смешна негова песничка,сигур повечето от вас са я чували и аз съм я чувал и пак ще я чувам.

Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Един от последните съветски мохикани ,тежка работа и циферблат за снимане от професионалисти,изменчив като политиката в тези последни години. После - ясно,пише "Произведено в Россия" и онова пиянде Елцин дирижираше немски симфонични оркестри и някои държави,много му се радваха,чак го заобичаха,а сега като задерижира Путин, нещо им намаляха редиците на любовчиите.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Този циферблат,приятелю, съм го срещал само в "пластамасовия" командирски.Но като нищо може и в такава каса да хакнали :) Даже ще си кажа откровено мнението :според мен е каса от китайски командирски с останала част от ПВЦ командирски.
Може би ето такава каса :

Изображение

С ето такъв пълнеж:
Изображение Изображение

от такъв сахат:
Изображение
Личното ми мнение :) Но знае ли човек....Обаче е редкаж цифер ,тъй като и ПВЦ Командирските не се срещат често :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”