Амфибии и Командирски

Публикувай отговор
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: Амфибии и Командирски

Мнение от rosen_er »

Torro написа:....... Стрелките също са спорни и т.н.
За голяма моя изненада ,точно стрелките не са спорни.Виж линка,който съм дал към каталога от 1992г.По това време все още на циферблатите пише "Сдлано в СССР" ,но вече се започват "каръшиците" така да го нарека.Комплектът стрелки е точно същият като на показания от теб.
Изображение
Torro
Напреднал
Reactions:

Мнение от Torro »

Еми, тогава мога да се заглеждам за такъв тип каса. Поне стилово ще сме относително коректни.
Ха, ха пак бягам от типа каса на часовника, който все пак е показан в нета с моя вид циферблат - просто жълтите Командирски каси не ми харесват.
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

А на този трябваше да пише Булгария-стан...
Изображение
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
Torro
Напреднал
Reactions:

Мнение от Torro »

Супер си е часовника!
Относно Татарстан и Булгаристан ,доколкото знам, татарите от Татарстан се смятат за наследници на волжките българи и от там има връзка и с България, но сме си доста далечни. Чел съм и, че народът на Татарстан е поискал да се преименува страната им в Булгаристан.
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

Точно... и затова... и намекнах...
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

rosen_er написа:Не знам дали е вярно,но съм чел, че няма циферблат произведен в СССР ,който да е с "апликиран" циферблат. Всички релефни маркери са получени чрез "щамповане" на циферблатите.Много пъти се съм се изненадвал как маркери ,които изглеждат релефни допълнително поставени на циферблат ,всъщност не са.Ето пример със Заря-та от днес...
Голямата част от циферблатите наистина са такива. Но има и с апликирани. Може да се погледне в каталога на Слава за 1983 година, там пише:

http://slava.su/en/katalog-chasov-slava ... chasi.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Часовникарският термин за щампованите маркери на руски е "высадные", а за апликираните - "накладные".

Правило няма, но колкото е по-сложна повърхниостта на часовите маркери и циферблата, толкова е по-вероятно те да са накладни. В каталога по линка по-горе има два типа накладни маркери - блок-пръстен и отделни, монтирани на щифтове. На щифтове са маркерите на кварцовите 3050 и на някои автомати в корпус бронетанков тип, а тесните, като на Зарята, са щамповани.
Но има и изключения. Наташка е с накладни маркери, въпреки че 99% от циферблатите с
такива маркери са щамповани. Защото циферблатът отдолу е релефен. На кварцовите Ракети с пластмасово стъкло-маска и гийоширан циферблат маркерите също са накладни. Ето ги двата циферблата в един постинг: viewtopic.php?f=54&t=3264#p33357" onclick="window.open(this.href);return false;

И обратно - има сумалък циферблати, които се наричат гийоширани, ама са щамповани, барабар с часовите знаци (маркери или цифри). Примери от ПЧЗ - Россия, Нева, Свет.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

varban написа: Голямата част от циферблатите наистина са такива. Но има и с апликирани. Може да се погледне в каталога на Слава за 1983 година, там пише:
Пиша глупости icon_crazy Най-добре е да се гледа циферблатът отдолу. Иначе, както казваше Чудомир, изпадам в теория :redface :redface :redface
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

Един нов-- СТАР-- приятел. Пада лист от календара-Или как нещата се променят. Миналата нова година приятел ме натисна и аз му го подарих и днес отново е при мен.....
Изображение

Изображение
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

ТЕН написа:Един нов-- СТАР-- приятел. Пада лист от календара-Или как нещата се променят. Миналата нова година приятел ме натисна и аз му го подарих и днес отново е при мен.....
Изображение

Изображение
Пълно мълчание, което е естествено щом Вневедомственая охрана ми е на ръката
Изображение

Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Сувенир :)
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Аз харесвам всички 2409/14 и поздравявам макар и със закъснение.
Само верижката не ми се връзва с дизайна, но предполагам заради сезона е по-удобна от каишка. Само едно нато може да го направи много по добър.
Изображение
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

Разбира се, че е сувенир, но машината 2414 със скосения ръб на механизма изглежда на ниво по красиво от останалите командирци, които са направо ...с теслата и задния капак е друг и като цяло си е хубавец. Освен това цифера си е лъскарка и интересното е, че е релефна лепенка, но има и свето маркери.За разтегателната верижка, ами просто го придобих така.....
Изображение

Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Машината е с хубав финиш,но нещо времево не ми се връзва в Командирски с такава каса и циферблат.Когато са появяват касите с покритие от титаниев нитрид , такъв финиш на механизмите в ЧЧЗ отдавна е само хубав спомен.А и пластмасов фиксиращ ринг за машината виждам или снимките ме заблуждават.Не бях срещал при Восток тип Командирски такъв(Ако наистина е пластмасов).
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

Ринга наистина е пластмасов, но и касата е по различна от останалите командирски, разстъргана е по различно и дори вътре не е 28.5мм а 29 мм това съответно значи цифер 29мм вместо 28мм и въпреки че не ми се разглобява мисля, че цифера ще бъде като на Ракета ТВ- пластмасов. Покритието и то е по лъскаво и като е ли по дебело от командирския. Не знам от коя година е купих го от аукциона преди 2 г., но приятел ме изврънка преди да мога да го покажа тук
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Аз също забелязах хубавия стар механизъм който не се връзва с каса от по ново поколение и подкрепям Росен.
За ринга обаче има и то точно в тези каси
Изображение
имам и с черен ринг и в не-командирска каса.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Съветски и руски часовници”