Нови придобивки

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Заключено
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Нови придобивки

Мнение от Pavlin »

Браво! Все по хубави неща намирате!
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

Много е готин и запазен!
Не съм виждал такъв. Отдолу наистина е Молния. В сравнение с 3017 изглежда по-малко сложен. Бутонът май е и за трите функции - старт, стоп и ресет, нали?
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Да, да, това е еднобутонен хронограф и всички функции са само с този бутон.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Едно Акуристче щастливо цъкащо въпреки намесата ми с пинсет и отвертка По някой път и проработват :wink: Другото е една Родинка но нея я имам от два месеца и я ползвам за сверявате на ремонтираните ако изобщо тръгнат разбира се
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Той много лачен :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

От миналата събота и от тази - две Ruhla:
Изображение
Кварца от поредицата"От ЦК на ДКМС"
Изображение

Един Ganeva Sport Prima с отлично запазен циферблат и стрелки,но вероятно е счупил лаг и от там са го превърнали в "джобен" (доста старателно , със споѝки на ланеца и халкичката :shock: ).Обърнете внимание на касата-негова ли е ,защото не намерих такава подобна с толкова тънки лагове?
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
И за един приятел Командирски от "новите".Цял петък ме кара да разглеждаме подобни часовници,че искал да си купи и в събота на Битака излязоха няколко такива,чисто нови на добра цена:D
Изображение
crysis
Напреднал
Reactions:

Мнение от crysis »

През изминалата седмица купих три часовник. Luch i poljot са с жълти машинки и са много добре запазени. Славата е почти нова, няма никакви следи от употреба и позлатата никъде не е изтрита. Хубав подарък си направих:)))) Поздрави!
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Много ми харесва Слава-та. пожелавам все такива попадения.
п.п.И другите два са хубави. Давай все така!
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

rosen_er написа:...Обърнете внимание на касата-негова ли е ,защото не намерих такава подобна с толкова тънки лагове?
Според мен е оригинална. Ако намериш здрава такава ще стане хубав часовник.
crysis написа:През изминалата седмица купих три часовник. Luch i poljot са с жълти машинки и са много добре запазени. Славата е почти нова, няма никакви следи от употреба и позлатата никъде не е изтрита. Хубав подарък си направих:)))) Поздрави!
Изображение
На мен пък най ми хареса малкия Poljot
Аватар
iivetsa
Напреднал
Reactions:

Мнение от iivetsa »

При мен доста време нямаше нищо ново,но вчера тъщата е ровила в чекмеджетата и донесе тези :D :

Изображение

Изображение

Изображение

Всички бачкат без "Победа"-та,и като цяло са в добра кондиция!Имат разни забележки,но като минат през часовникар ще се оправят.Най интересна ми е "Мълния"-та,защото за сефте виждам с такъв шарен циферблат!?
http://iivetsa.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bladeforum.bg/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
kama collector 88
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Истински шедьовър!
crysis
Напреднал
Reactions:

Мнение от crysis »

Наистина мълнията е много добра, но и другите не отстъпват. Луч-а много ми хареса.
При мен няколко подаръка от вчера. Слава-та със зеления циферблат е много запазена, другите три часовника трябва да минат през часовникар да ги види въпреки, че работят.
Поздрави!
Изображение
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

cerasimi написа:Тази седмица попаднах на доста добре запазен джобен хронограф на Втори московски часови завод, произведен през второто тримесечие на 1957г..Този хронограф е по-малко разространен и се среща по-рядко.Малко предистория- Победителите във Втората световна война донасят от Германия немалко количество оригинални механизми Урофа и направен 1:1 руски аналог с тях правят хронографа на Първи московски завод, от който за съжаление нямам :lol: и ще използвам снимки от сайта на Марк Гордън :

http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=0438" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=0825" onclick="window.open(this.href);return false;

След него е 30-минутният хронограф на Втори московски завод с менанизъм ЧК 28. Той е разработен на базата на Молния и въпреки сходствата с други хронографи се води като първия / и единствен / изцяло съветски хронограф.По този въпроси се спори много , но и аз съм склонен да подкрепя тази теза.

Изображение Изображение Изображение

Този хронограф запълва празнината между хронографа на база на механизъм Урофа и хронографа с механизъм 3133- Стрела

Изображение
Честито! Ако не се лъжа, си ме изпреварил с около половин час - като минах миналия четвъртък пред Невски, познатият продавач ме попита колко бих дал за такъв запазен хронограф, за да провери дали не се е минал. Минал се беше, така че честито и за това!
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Благодаря! Всеки път късмета е на различна страна, веднъж е при мен, другия път е при теб. Разбрах, че е потърсен малко, след като аз го купих. :lol:
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

cerasimi написа:Благодаря! Всеки път късмета е на различна страна, веднъж е при мен, другия път е при теб. Разбрах, че е потърсен малко, след като аз го купих. :lol:
ако се редувате няма проблем Такъв може да възникне ако някой от вас сложи походно легло на Невски и зачака да се съмне :D
Заключено

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”