Страницата на stepona555

Тук пишем за каквото се сетим
Заключено
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Страницата на stepona555

Мнение от varban »

Сергей aka WhiteLion е луд за връзване :)
Това е резултат, който не може да бъде надминат. Това е норма на COSC за хронометри с кварцов генератор! Жалко, че има нещо колекционерско в него и не пипа платките. Щото ако почне и платки да проектира и да ги сменя.... не валяй дурака, Швейцария :)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Пиша тук,защото в моята страница може и никой да не го види, а такова скоростно получаване на награда досега не бе ми се случвало. :o Пристигна таман докато си пиех следобедното кафе и така и го заснех това сладко папагалче. Вижте само каква весела и шарена коледна картинка се получи. :)
Ще го нося лятото,когато някой път обличам едни такива маскировъчни дрехи като подходящ аксесоар. Да ви кажа честно, като го гледах,разбрах колко са ми доскучали за вече повече от три години,иначе прекрасните руски винтижи (самураите са друга бира) и явно в Swatch Groop психолозите си разбират от занаята.
Вече сериозно се замислям за една алтернативна колекция от нестандартни,симпатични и весели саати и без друго подкарах с едни реплики :mrgreen: ,нещо като релакс,мисля ,че и други отдавна са стигнали до този момент.
Часовника както вече писах е Суоч с механизъм ЕТА разбира се и папагалчето си пърха доста пъргаво с крилца.
Благодаря ти Тошко за освежителният подарък! :b

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Честито icon_clap както е прозрачен може да изучаваш как работи кварца :wink: който пренебрегваш,само не знам как се ремонтира :o през тая малка дупка за батерията , ама те тия не се развалят.
Наздраве :b
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Имам няколко от тая марка и всеки е с някаква история
За весел цифер си търся този
Изображение

Иначе този е от фаворитите ми сам си прави ток , нали съм еко
Изображение

А и може да си кръстосва стрелките , малко часовници го могат, той може и да си ги разкрачва ,ама това е друга тема
Изображение

Най тъпа е историята с автоматика

Изображение

Изображение

Започна весело , защото го купих от един оказион с една год гаранция като кварцов , те така твърдяха на добра цена.
После обаче се случи непоправимото , прибрал съм го в някой шкаф и вече 2 месеца няма откриване , това е от ЕГН то , ама много се ядосвам, ще почна да им връзвам звънчета n_sad

А на последния интересен не намирам снимките , но поне него намерих ..

Ето го пресен пресен
Изображение
Това е един от редките за мен циферблати с букви вместо цифри , за хора мразещи математика може би , това беше първия от марката който купих за 1 евро понеже му беше свършила батерията и ще си остане в колекцията като първи
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Първият наистина много кефи. Чудесно 3D решение в дизайна n_thumbsup
А "буквеният" е за супер екстравагантни люде,ма аз не съм чак такъв :) и ,ако говоря за някакви симпатии към подобни творения, е по-скоро емоционално и по чисто естетически причини,а когато подхождам с ума си, никога няма да призная кварцовите часовници които затриха едно изкуство просъществувало векове. Отдавна часовниците не са уред за показване на времето, а моден аксесоар и хубаво ,че все пак останаха производители които да търсят все нови и нови решения и иновации във фината механика,само дето цените им са колкото един апартамент на Витошка :lol: Да е виждал някой от тези бижута с кварцов механизъм? Не ,че не може да се направи и уникален кварц,но не го правят,ясно защо. А и събирането на кварцови часовници,не го възприемам като колекционерство,поне не и в класическият смисъл. Това е все едно едно време като събирахме картинки от дъвки, стъклени топчета и разни други работи. За мене е едно да използваш един часовник за ежедневна употреба (и аз си ползвам по някога едно Касио или любимият Фосил, Лучи - не, той е под стъклена витрина,защото е еталон),друго е да правиш колекция,това винаги подсказва за някакъв антикварен момент. Разбира се това е условно,защото може примерно да решиш да правиш колекция от кварцетата на някоя определена марка, но тогава пак ще се наложи да задълбаеш в миналото,към изначалните модели, а не да напълниш една кутия с произведени м/у 2012 - 2015г. просто е безсмислено и въобще предметът на колекционерството е свързан по някакъв начин с историята,дали с някакво събитие,или определена епоха ,или тенденция,не е толкова важно и всеки сам избира кое да е и от тази гледна точка е доста непонятно да колекционираш съвремието си,това е все едно да си купиш 20 различни вратовръзки, или колани и за това пак опираме до аксесоарността в която са се превърнали часовниците,а не тръпката да вземеш нещо старо,да го разчовъркаш,да го върнеш към живот,да го туриш на ухото си и да го слушаш как цъка радостно...ма...му това си е за мене кефа, но всеки сам си решава,лично аз претърпях доста метаморфози в щенията си,но все пак останах верен на основното.
Темата е безкрайна и може да се говори много как технологиите, а вече и 3D принтирането,погребват малко по малко ръчният труд, изчезват старите занаяти и умения, а новите продукти,въпреки огромното си разнообразие, всъщност са еднакви и от там безлични и производителите вече се чудят какво да измислят за да ни "хванат" окото. За това все още и простичките неща направени с душа и човешки ръце, се ценят,хората го усещат със сърцето си.
Малко нихилистично звуча,ма остарях и взех да ставам сантиментален :)

П.П. Тошко извинявай ,че ти оспамих темата,ма в контекст някакъв е, а и трябва да ти повдигнем и рейтинга на страницата с повече постове, все пак ти е прощъпулник още :)

П.П.П. Всичко по-горе написано, си е само мое лично виждане и няма никаква друга определена стойност за меродавност. :b
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Здравейте ,
Това доста прилича на един мой часовник , има ли такива ментаци , че цената е малко ниска , прилича ми на съвременно призводство

Изображение

Изображение
Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Има подобни 3133.Какво разбираш по съвременно производство?Ето в този каталог от '94г има няколко от този дизайн циферблат.Според мен конкретният часовникът е доста по-късно произведен и ако беше показана и машината може би можеше да се датира по-точно.По тези снимки -толкова :)
https://picasaweb.google.com/1130982390 ... 0300229618" onclick="window.open(this.href);return false;
Набързо прегледах и не видях точно тази комбинация стрелки + цифер+ каса.Но по отделно( че и комбинация от два от елементите) ги има .Така ,че е много вероятно да има такъв полет продуциран в 1МЧЗ.
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Мнение от the collector »

Този си е русийски-пише го на циферблата.
Мисля, че съм засичал някъде по външните аукциони тази окомплектовка, но нямам никакви спомени за нещо по-конкретно и цена.
"Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно."
В. В. Путин
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Благодаря ,
Ще взема да го взема и чак тогава ще има повече снимки .

А сега анкета харесва ли ви , този часовник , последното ми откритие.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Не че много ще се чудя, ама ей така да се похваля че станаха 7 различни
Поздрави и надраве :b
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Че е Росийски е ясно, за това и Росен показва каталог от 1994г. За мене часовникът си е наред. И касата,бутоните ,че и коронката са си класическите, а с различен вътрешен дизайн има вече доста произведени. Този явно не е експортен, на кирилица е.
Между другото каква му е цената, че ти се вижда евтин? И нов ли е ,или втора употреба.
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

145 лева доставен в къщи с една год гаранция, втора ръка , ще има някое косъмче
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Може би малко под нормалната цена за втора употреба. Зависи и от къде го купуваш.Моят Панайот ми излезе около 170лв. от Украйна,но той макар и също Росийски, е 1:1 със произведените в СССР и с черен цифер и позлатена каса.
Не забравяй да попиташ дали му работят коректно функциите на хронографа,че да не береш ядове после.
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

От тук от еспания от магазин с една год гаранция както писах , не работят ли си е техен проблем и малко мой да чакам да го оправят безплатно
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Единствено ме притеснява касата ми изглежда много полирана на снимките , а трябва да е хром , прилича ми на стомана
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Снимките са много лоши,но не е полирана,хром си е, а можеш да им зададеш и въпрос,ако става.
Заключено

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”