Проблем с Амфибия...

Saigon
Reactions:

Проблем с Амфибия...

Мнение от Saigon »

Здравейте,

Понеже не намерих раздел, за проблеми и решения реших, да пусна в този раздел, моят проблем. Ако не е за тук, моля да ме извините.

Подариха ми Восток Амфибия, преди около месец и половина, за което съм писал в ревюто тук: http://strelki.info/viewtopic.php?f=12&t=26820" onclick="window.open(this.href);return false; След което ми казах,че имало и форум, за руски часовници, ако имам въпроси, да питам там.

И ето ме тук с въпрос към Вас, защото моите знания, доста куцат.... :D Модела на часовника ми е 710640 http://meranom.com/amphibian-classic/71 ... 10640.html" onclick="window.open(this.href);return false; мога да кажа, че веднага се влюбих в часовника. Поне за мене е супер........., но забелязвам изоставане на времето, което като че ли, не спира. В началото когато започнах, да го нося, забелязах, че на следващият ден е с три секунди назад от сайта time.is в последствие от тогава изостава стремглаво. В момента, след 20 дена, нон стоп носене е с около 1 минута и 20 секунди назад. Вчера беше с 1,13-15 мин. Абе всеки ден по малко.

Въпросът ми е, понеже това ми е първият автоматичен часовник, това нормално ли е или трябва, да се запиша на народни танци, за да може, да се навива нормално :lol: ....????? Благодаря Ви предварително. Поздрави, Стоян.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: Проблем с Амфибия...

Мнение от rosen_er »

80 секунди за 20 дни!Това прави средно по 4сек/24ч.За какъв проблем говориш?По-добра точност от това едва ли ще постигне.
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Може да се отвори и да се бутне малко регулатора -- ама наистина за механичен часовник това се води нормално.. (аз бих го отворил де)

A може би затова си намирам Ruhla-та за супер-точна - понеже през няколко дена (7-10) забравям да я навия - и после я сверявам отново.. :)
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Точността е отлична, а регулатора се настройва много трудно от неопитни ръце. Дори едва забележимо преместване, може да откара часовника в друга крайност и това може да се превърне в голяма игра на отваряне и затваряне и така много дни.
Възможно е да стане малко по-точно, но ако има наблизо виброграф, за да се направят всички тези проби веднага без да се чака. Дори и тогава вероятността пак да дава такова отклонение е голяма, защото има и външно фактори които оказват влияние на точността. Това са температура, положение на часовника и др.
Радвай се на часовника си и добре допъл във форума.
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Часовникът работи в хронометричните стойности на допуск и за такъв клас часовници е грехота човек да не е доволен. Много хора биха си мечтали и за толкова. Сигурно сте ползвали досега само кварцови и от там идва и неудовлетвореността. Това е положението. Прочетете пак и в линка който сте дали,какъв е заводският допуск на механизма - (-20/+60 сек.) на ДЕН!
Иначе хубав модел, да си го сверявате със здраве дълги години n_thumbsup
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

И аз да кажа - не трогай технику, и она не подведет :)
Допускът на механичен хронометър по COSC е -4...+6 секунди / 24 часа, и твоят влиза в този допуск.
Кво искаш повече?!
Късмет имаш с машината, поноси я още и ако се потвърди, напиши едно писмо до Чистопол. Рядко ги хвалят, като всеки един завод. Зарадвай ги :)
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Друг един колега вчера пък много си похвали Слава-та. Ами трябва да им пишем - на завода.
atanweb написа:..защото има и външни фактори които оказват влияние на точността. Това са температура, положение на часовника и др.
Да, точно това ми е идеята - настройките са около някаква стойност, но дали точно за това не може малко да се "персонализират" - след като се види при конкретния ползвател как се държи часовникът. (- един човек си спи с него, друг го сваля нощем - няколко часа на стайна температура - трети си го сваля и на работа и т.н.)

Но наистина не е практично да се отваря през няколко дена (т.е. трябва да се настрои с уред).

А точно вчера четох как пилотите навремето (през 40-те) си сверявали часовниците. На летището имало един хронометър (същият механизъм, от който са копирани морските хронометри Кировские), Той се сверявал от службата по точно време по радио-сигнал - от един много по-точен часовник с махало. Обаче не всеки ден въртят и сверяват хронометъра - вместо това един човек пише в една тетрадка: - температура +18 оС, отместване 4 сек.. на другия ден пак същото.. и т.н. И когато искат да си сверят часовниците гледат да показва точно натрупаното отклонение по тетрадката и си ги сверяват на 0.
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Хронометър като Ланге и 6МХ много сложно се сверява в нула. Пък е и еталон за време, не му прилича да го ръчкат всеки ден за сверяване. Записват показанията, прибавят поправките и смятат точното време за сверяване на другите часовници.
Saigon
Reactions:

Мнение от Saigon »

Явно, притесненията ми са били излишни, след като прочетох отговорите. Както предположи колегата Seikosha, досега съм бил само с кварцови Casio, Seiko, Orient и т.н., но винаги съм си мислел, че автомата е по точен. Значи, всеки с такъв клас Амфибия, от време на време го сверява, така ли??? Да кажем, че спечеля от тотото и си купя Breitling Chronomat 44 или някой друг, за хиляди левове :-) него пак ли, ще се налага да го сверявам или не??? Простете, за неграмотността ми, но лаик като мене спрямо автоматите, предполагам е доста срещано явление. Благодаря Ви предварително. Поздрави, Стоян.
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Saigon написа:Явно, притесненията ми са били излишни, след като прочетох отговорите. Както предположи колегата Seikosha, досега съм бил само с кварцови Casio, Seiko, Orient и т.н., но винаги съм си мислел, че автомата е по точен. Значи, всеки с такъв клас Амфибия, от време на време го сверява, така ли??? Да кажем, че спечеля от тотото и си купя Breitling Chronomat 44 или някой друг, за хиляди левове :-) него пак ли, ще се налага да го сверявам или не??? Простете, за неграмотността ми, но лаик като мене спрямо автоматите, предполагам е доста срещано явление. Благодаря Ви предварително. Поздрави, Стоян.
Здравейте , цитирания от вас модел е с механизъм Б1 собствена разработка на Брайтлинг и според тях покрива стандарта цитиран от Върбан COSC , тоест ако имате късмет ще работи поне като сегашния ви часовник, може и малко по зле , например да избързва 6 сек ,естествено може и да работи малко по точно -+2 3 сек , което пак е минута всеки месец.
100 пъти разлика в цената , не означава два порядъка в точноста по добре.
Поздрави
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

http://www.breitling.com/en/models/chro ... at-44-gmt/" onclick="window.open(this.href);return false;

На циферблата пише, че е сертифициран хронометър.
Какво означава това: http://www.cosc.ch/faq.php?lang=en" onclick="window.open(this.href);return false;
Кратко: механизмът на такъв часовник е издържал успешно официално изпитание на независимата организация, в случая COSC. И при това е показал ход -4...+6 секунди/денонощие. Това е нормата за ръчни хронометри.
Проверява се само и единствено часовниковия механизъм, хронографна част, автоматично навиване - не.
Проверката става при няколко температури и положения, което е доста жестоко изпитание. Има норми в стандарт ISO, има ги и в мрежата: https://en.m.wikipedia.org/wiki/COSC#St ... nd_methods" onclick="window.open(this.href);return false;
Още - сертификатът е валиден към момента на получаването и се отнася само и единствено за механизма.

На въпроса ти - и Брайт иска сверяване. Иначе щяха да икономисат ремонтоарния механизъм lol2
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

А ако искаш да икономисаш от часовникари , опитай Булова калибратор , сам си го сверяваш и настройваш
http://www.watchalyzer.com/bulova-accut ... tor-watch/

:o icon_crazy
Изображение
Saigon
Reactions:

Мнение от Saigon »

Понеже ми е скъп подарък, ще остане част от мен, завинаги...................но се съмнявам, да си взема втори автомат по скъп от Восток. Като се замисля, колко струват, каква им е поддръжката, носенето и закупуването на машина за навиване, а и на всичкото отгоре, да ги сверявам, за да съм в част във времето........благодаря, но не. Това е лично мнение, не съм казал, че кварца е супер точен, но може би е по непретенциозен от автомата. Като се сетя, че старият Пилот на баща ми, беше в пъти по точен от който и да съм имал, направо :yahoo ..........е, той беше с ръчно навиване n_thumbsup Благодаря на всички, за отговорите! Поздрави, Стоян.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Точно така,правилно. Да дадеш 100 кинта за някакъв си автоматик си е направо лудост. Че и да го сверяваш на всеки 2-3 месеца направо си е робия и стрес. :o Аз пък не се заглеждам много в минутите,еле пък в секундите,тъй по-леко се живее,а ако ме напъне много дан не ми извяхнат карамфилите ,ако закъснявам за среща,си поглеждам Нокиата,тя полуавтоматична,ма точна,нищо ,че не става за носене на китката. :lol: Бе най-хубаво си е една дигиталка с точка G - шок и пей сърце.
А този бащин Пилот дето е бил с пъти по-точен от всички други, сигур е някой голям редкаж,помня ,че имах такава марка преди няколко деситилетия,ма беше японска химикалка и верно ,че хубаво пишеше. n_thumbsup

Апропо. Наистина машината на Брайтлинг Хрономат 44 - В 01 е първият изцяло собствен механизъм на марката,преди това стотина години е използвал чужди механики,най вече ЕТА, също и Лемания и Валжу в хронографите, а в кварцовите,забележете и Мийота :wink: В 01 е много сериозна машина,с доста загадъчна история и при тестовете е бил докаран до заводски доступ от 0,15 сек/24ч. Има мнение,че работи обикновено с около +/- 1сек. на денонощие. Няма и как да е иначе, с цена около 1:100 vs Восток,би трябвало да има доста прецизност при напускането на ОТК отдела. Не знам вече какво е при последният му наследник В 05 ма не виждам за къде повече, само дето камънака е повече - 56 и некви допълнителни пружинки :D
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Saigon
Reactions:

Мнение от Saigon »

Seikosha написа:Точно така,правилно. Да дадеш 100 кинта за някакъв си автоматик си е направо лудост. Че и да го сверяваш на всеки 2-3 месеца направо си е робия и стрес. :o Аз пък не се заглеждам много в минутите,еле пък в секундите,тъй по-леко се живее,а ако ме напъне много дан не ми извяхнат карамфилите ,ако закъснявам за среща,си поглеждам Нокиата,тя полуавтоматична,ма точна,нищо ,че не става за носене на китката. :lol: Бе най-хубаво си е една дигиталка с точка G - шок и пей сърце.
А този бащин Пилот дето е бил с пъти по-точен от всички други, сигур е някой голям редкаж,помня ,че имах такава марка преди няколко деситилетия,ма беше японска химикалка и верно ,че хубаво пишеше. n_thumbsup

Апропо. Наистина машината на Брайтлинг Хрономат 44 - В 01 е първият изцяло собствен механизъм на марката,преди това стотина години е използвал чужди механики,най вече ЕТА, също и Лемания и Валжу в хронографите, а в кварцовите,забележете и Мийота :wink: В 01 е много сериозна машина,с доста загадъчна история и при тестовете е бил докаран до заводски доступ от 0,15 сек/24ч. Има мнение,че работи обикновено с около +/- 1сек. на денонощие. Няма и как да е иначе, с цена около 1:100 vs Восток,би трябвало да има доста прецизност при напускането на ОТК отдела. Не знам вече какво е при последният му наследник В 05 ма не виждам за къде повече, само дето камънака е повече - 56 и некви допълнителни пружинки :D
Ако съм Ви засегнал с това мое изказване, че смятам автоматите в момента, за по неизгодна сделка от кварца, съжалявам. Това е просто мое мнение, а за сарказма по БГ форумите, няма да говорим. Поздрави, Стоян.

П.с. Впрочем съм казал, цитирам ,,но се съмнявам, да си взема втори автомат ПО СКЪП от Восток."
Публикувай отговор

Обратно към “Съветски и руски часовници”