въртяха се с круша, първият път като го разглобявах! От тогава до сега съм го разглобявал сигурно 4 пъти, вече мое и да не се въртят.

И аз като че ли клоня към моторчето, но...
За сметка на това пък измислих начин как да изведа тестови точки за да видя пулсовете на електрониката с осцилоскоп.
С две тънки лентички от алуминиево или медно фолио имам в къщи 0,08 алуминиево и май още по тънко медно фолио. Залепва се за гърба на платката с масълце и се подгъва другият му край под платката върху падовете (като скоба). Так се завива платката на мястото и и би трябвало да прави контакт през лентичката а от горната страна върху платката да има сигнал при захранване. НАдявам се да съм успял да обясня дано да сте ме разбрали.
Колеги някой знае ли от къде мога да си намеря хубав държач за работа, или поне да ме посъветвате каква марка да бъде. Харесах си в ибей, един комплект голям за мъжки часовници и малък за дамски, но доставките са по един месец, от народната република.
:(
Хептан или Хексан ще си поръчам направо от някой ХимСнаб Има ли някакво значение кое от двете Хептан или Хексан? Моят часовникар работи с Хексан.
По аптеките няма бензин аз търсих вече. Тук в Русе има една в която все още правят лекарства, може би там има, но не ми остава време да отида. Тази седмица, ми е много напрегната и вечер нямам време да обикалям, но ще... Обещавам!
В момента имам четири разглобени часовника и всичките имат нужда от промиване и разни части.