Сейко Sportura 9t82

Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Сейко Sportura 9t82

Мнение от atanweb »

Здравейте,
При мен е един интересен часовник на Сейко с кварцов механизъм и 38 камъка :o
Изчетох почти всичко което ми попадна в нета за този механизъм.
Супер модерен хай-енд и блабла технология на доста висока цена преди 15 години.
Но много от тях вече не работят поради остарял акумулатор. Да този кинетик не е с кондензатор, а с акумулатор. Този при мен успява да работи и да скача през две секунди ако го заредя хубаво, но след 10 минути е вече издъхнал.
От Сейко са успели да заменят акумулаторите на някой серий кинетик с кондензатор който издържа уж много по дълго, но за този механизъм не се предлага нищо, тъй като е произведен в малка серия до колкото разбрах под 5000броя.
Единствената възможност която се предлага на собствениците е двупосочен полет на часовника до Япония и замяна на акумулатора с нов което се прави в един от заводите на Сейко там. Лошото е, че акумулатора се намира в средата на механизма под основния мост. Затова и цената за замяната там е приблизително 300-400 евро.
Тук пиша с молба за повече информация. Ако някой е попадал на снимки или клип на разглобен такъв механизъм по помага защото аз не успях да намеря. Все едно е някаква табу този механизъм. В интернет има повече снимки на истински извънземни отколкото на този механизъм.
Също става и ако някой открие разширения инструкция на механизма.
Бих опитал да импровизирам и да заменя този акумулатор с някой близък по размер. Вероятно само пластината му трябва да презапоя.
Иначе интересен часовник - забавен, много тежък, но гладък и удобен.

Изображение

Изображение

от нета изкочи една единствена, но не знам дали отговаря точно

Изображение
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Сейко Sportura 9t82

Мнение от Seikosha »

Това си е легенда на Сейко,как си го набарал :o В токийският музей на марката е баш на видно място.
Аз все си мислех ,че кондензатор и акумулатор са едно и също нещо. Дали не може да пасне от друг калибър кинетик?
Целият захранващ блок го водят Kinetic ESU Ще трябва да го разглобяваш и сравняваш.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

В горната снимка се вижда леглото където лежи този акумулатор. Ако намеря подходящ размер по диаметър и дебелина ще го сложа. Иначе напрактика часовника остава неизползваем. Точно като за музей.
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

За начало като го подкараш , да знаеш как да го свериш.
https://www.thewatchsite.com/d1/files/S ... 0-%20E.pdf
НИкой не е разглобявал из еспанско , но вият като вълци че са им искали 600 евро за смяна на тоя акумулатор в официалния сервиз на Сейко в Барселона. Темите са 12 14 година , няколко са се продали преди 5 години за под 500.
Коментарите са че е повече механичен , е има два стъпкови мотора и генераторчето дето зарежда.

Не виждам какво се плашиш , ти разглобяваш 10 пъти по сложни механични , тук всичко е ясно и подредено мотор , 3 зъбни колела и стрелка.

Ако е твой няма какво да го бавиш , ако е клиент който иска за без пари , ти си решаваш .
Изображение
http://www.hablemosderelojes.com/forum/ ... #post38825
Поздрави и :b :b
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Да и аз попаднах на почти същата информация.
Часовникът не е на зор, ще го отворя скоро като имам време.
Собственикът иска просто да изкара някакви пари от него. Той е наясно, че нещата стоят както ги описахме по горе.
В мен има едно предимство, че мога да надникна и да видя дали ще го бъде часовника. Ако има надежда може да го откупя като неработещ за части, ако пък не стане мога да му го върна. Той може да го продаде в нета като за части и пак ще вземе тези пари които е наумил.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”