Ето какво взех аз в един лот скрап от часовникар.
Беше неработещ. Борих го няколко часа.
Бил е изпуснат в следствие стрелката е блокирала. Има пукнатина на бакелитовата кутия. Много обичам бакелитови корпуси, уреди и въобще всякаква техника от времето на бакелита. Явно и някой преди мен се е опитвал да го ръчка, че едната спирала беше доста омачкана. Мислех, че проблемът е в именно в спиралата или въобще баланса на кантара.
Оказа се, че ротора стърше в стената на статора поради изместен център. Едно болтче е изпуснало фиксацията. Набързо го върнах в центъра - затегнах болтчето и системата се оправи.
За щастие електрическата част на уреда е здрава.
Захранва се от две батерий за омическо измерване едната е шантава 15 волтова пише на нея фото батерия. т.е. за светкавици предполагам. и една стандартна 1,5в. АА.
Сега уредчето е едно чудесно допълнение към работилничката ми. Дигиталното някак не се връзваше сред останалите инструменти.
Ето уредчето, а марката напомня нещо нали.

Когато бях ученик бяха пуснали първите китайски евтини аналогови мини-уредчета. Цената беше ниска дори за ученик. Три кафета + Три коли. Т.е. трябваше да бъде пропуснато едно перчене пред съученички на централно кафе в града.
Е аз така и не си купих тогава. Имах два големи лаборатори аналогови съветски уреда. Все още са вкъщи някъде - в НОС състояние. тц...т.ц. отплеснах се.