Събрах ги!
Ето го и последния "Восток" с руски храмове! Само този с джамията ми липсваше. (В руския форум наричат храма "мечеть".)
Нещата малко се вгорчават обаче от излизането от строя на моя "Олимпус" и сега снимам с някакво фотоапаратче тип "сапунерка". Снимките не са впечатляващи, може пък и аз да не съм уцелил настройките му и да задобрея постепенно, ама кой знае. То пък не знам защо ми се стори че преди седем часа сутринта вече е съвсем светло... та и това е допринесло с нещо. Както и да е, снимаше ми се и си поснимах, а и нямах търпение след като събрах храмовото трио.

Ето ги и трите:

Писал съм то вече два пъти, но ще го напиша и тук, ако някой се интересува от значението на циферблатите на часовниците. От дясно на ляво:
- "Восток Русь" е юбилеен по повод на 1000-летието от приемането на християнството в Русия, чествано през 1988 г. Куполите трябва да са на манастира Троице-Сергиева лавра, Успенски собор, в град Сергиев поход, Московска област.
- „Восток” със средновековен руски православен храм - храм "Покрова на Пресвета Богородица" на река Нерл, Владимировска област, Русия.
- „Восток” със мюсюлмански храм (джамия, мечет) е пуснат през 1989 г. по повод на 1100-летието от навлизането на исляма в Русия.