И още една "Слава" ("Slava"), от днес. Спасена и върната към живот. Купих я като неработеща, на символична цена. Смених баланса и проработи, при това доста прилично. Миене и лъскане на касата, полиране на стъклото, една ЗИМ-овска верижка и часовникът е готов! Много ме радва, намирам го за много красив! Калибър 2428, 26 камъка.

Покрай заниманията ми с "Победите" ("Pobeda") на 2МЧЗ реших да направя някакво резюме на наличното и за произведените от другите заводи.
Имам няколко часовника от 1МЧЗ:

От ЗИМ са само два часовника, с идентично оформление, но различни по цвят стрелки. Допълних ги с два стари "ЗИМ"-а, при тях любопитното е че също са идентични, но единият е с надписи на кирилица, а другият - на латиница.

Това е засега. Тези дни съм се захванал с часовниците от Петродворец, преди да станат "Ракета". Там имам повече "Победи", но също и "Маяк", "Нева", "Россия", "Ленинград", сигурно изпускам още нещо... а, да "Старт"... Също и продукцията на ЭЧЛ, която я причислявам в тази група - "Свет", "Победа"... Някои от тях съм показвал, другите които не съм ще покажа тези дни, както и задължителните групови снимки.