И този пример,не е съвсем коректен.Не може да се сравняват едни политически избори с такъв конкурс като нашият,при първият случай се касае за политики които ще определят в следващите няколко години развитието на страната,става въпрос за идеи и идеологии,става въпрос за борба за власт,а от там и за много кинти,денги,мъни,

от чисто математическа гледна точка,гласуването от страна на една или друга политическа годзила,не променя с нищо вота на няколкостотин хиляди и е чисто символичен,докато при нас нещата са за удоволствие,но при тези оскъдни вотове,всеки глас е решаваш,аз не бих могъл да си представя както е сега ситуацията,да имам право на глас и да гласувам за себе си и по този начин да грабна приза,не бих бил щастлив,а това е достатъчен мотив за отказ. И аз бях в заблуждение предният месец,а и в предишният конкурс и го приех като чисто състезателен и съответно с нужната доза хъс.
За това и не гласувах и в двата,от една страна,личната ми ценностна система,не ми позволява да се самоизтъквам и да печеля на всяка цена,а да гласувам за "конкурент" си е чисто непрактично,но след разговорите след предният конкурс,разбрах истинската цел на конкурса и идеята на Сашо,така ,че преживях един катарзис и сега вече не ми пука(е, има и съвсеееем малко пук..

)Реших да гласувам така,както ми подскаже сърцето,а не ума,реших да се абстрахирам от собственият си афинитет към някои марки или видове часовници,от външният вид,механизъм или история,реших,че ако дам гласа си,ще е за нещо което ме грабне още от първата секунда,гобално,да има от всичко по малко,което харесвам,без да правя дъбокомислени анализи,иначе както ме знаете,познайте до три пъти за кои часовници щях да се залепя веднага и в двата конкурса. Реших да си изградя критерий за напред,все пак пред нас има още много такива кпонкурси и дай боже интереса към него да се засили,както вече има тенденция и гласуващите да станат повече, по този начин гласуването в своя полза,ще загуби тежест. Колегата Перкуст даде пример със състезания,аз предният път пък сравнявах с конкурс за красота, ми то си е така,излиза някаква блондинка на сцената, издумква се в гърдите и изцвилва: "Аз съм най-убавата и заслужавам короната" Да ,ама не,защото вече е загубила по един критерий - скромност,което пък е присъщо на по-висок интелект,да не забравяме там и за това следят,а има и вот на публиката,а така също и жури.Понеже при нас няма журиране,точно публиката трябва да реши кой е най-достойният,дано в последствие и тази публика да се доближи до духът на конкурса,за да отсъжда по достойнство, а по този начин и участниците,ще си правят добре сметката при избора на кандидат и не на последно място,начина на представянето му. АКо не уважаваш избранника си и себе си,няма как да убедиш и другите.Ферщендзи
А дали някой ще гласува за себе си,е както казва моята Бриджит Нилсен:"Въпрос на вкус" и се облизва под опашката.