/*
Добре!
Аз ще пусна тук Славата 3056, затова забивам място. И ще помоля админите за право на редактиране на постинга по-късно, на спокойствие. Снимки имам, ще напиша историята.
Тя е ясна, ама мястото на 3056 е точно тук - с всичките му предимства и недостатъци.
Нека тоя месец да е кварцов

*/
Ето я и мойта хубавица... не съм и измислил прякор... дай квото дойде! Дойде, не знам защо, и не питайте:
Слава "Nathalie" 3056
Да, да, именно Натали, на Monsieur 100 kV:
http://yandex.ru/video/search?text=Nath ... ath=wizard" onclick="window.open(this.href);return false;
Снимките съм ги показвал, ама е редно да ги сложа и тук:
И Наташка не се дава на фотоапарат - на ръка е много по-различна и по-красива.
Сега остана текста.
Няма да пиша нито кво съм го правил това животинче, че да стане на саат за пред хората, щото преди да го сглобя окончателно го чистих така, както новобранец не е чистил калашник след първа стрелба - бях развинтил всичко и фанатично го мих и го лъсках... даже капакът от вътрешната страна е шлайфан и изолационното фолио презалепено, нито за дертовете с двигателя - това ще се обсъжда в съответните раздели, ако има мераклии да го повторят.
Но едно трябва да се каже - Натали нямаше да оживее, ако не бяха двама души от форума.
Капканчук ми прати саатя болен, ама много красив - същия, като сега, аз каса и джам съм лъскал само отвътре, а пък над цифера и стрелките треперих, както не съм треперил на златен часовник

А пламенния мотор вместо сърце дойде от Кнежа, от Митака!
Текстът ще е исторически, ама така, както аз го виждам. И щото е конкурс, ще сравняваме преки конкуренти: 3055 и 3056, още повече, че са комшии.
Ще опитам да съм обективен и няма да приказвам за красоти, а за технически работи ;)
Ето го поредното допълнение:
viewtopic.php?f=54&t=3264" onclick="window.open(this.href);return false;
Сега за особеностите, най-вече на моя
И двата саата са пипнати толкова, колкото е могло да се направи във всеки един от заводите.
И двата са херметични, или поне моя - аз реално го пробвах на херметичност - държи една атмосфера спокойно, повече ме беше страх да надувам, да не би да се пръсне колбата, в която го бях сложил. Държи и разреждане - половин атмосфера вакуум, без да излезат мехурчета.
Така че за душ става. Ама няма да го мокря. При тестовете вътре в корпуса беше платина с ремонтоар.
Особености на циферблата: това не е гийоширане, а контрачеканка, квото и да означава това. Но със сигурност са щамповани, няма кой да си играе с рязане на серийни цифери. В каталога още пише, че циферът не е от месинг, а от мелхиор, вероятно точно за да се щампова по-лесно.
След щамповка релефът е покрит със сребро и след това - боядисан с аерограф така, че горната половина от циферблата е по-наситена от долната. Само че този ефект се вижда с око, не с фотоапарат, щото линиите са около 5 на милиметър.
Надписът Слава е изрязан от нещо блестящо и закрепен на щифтове, както и надписа КВАРЦ. При това е на кирилица - по-добре изглежда от латиницата.
Часовите маркери са покрити с родий и са монтирани също на щифтове. Секундните маркери са нанесени с тампонен печат. Надпис Сделано в СССР липсва! И е ясно, защо братята са нарушили ГОСТ'а - ако се напечата с дребен шрифт, ще е неравно върху релефа. А ако е с едър, ще загрози пипнатия цифер.
Стрелките са прости, ама точно каквито трябва. Аз пробвах да сложа от другите Славовски, клиновите, ами по-зле е.
Стъклото също е особено - плоско отгоре, като на други херметични Слави.
Корпусът е класически, но малко е пипнат и изглежда не като от 60-те и 70-те години.
Абе мойто гардже е по-убаво
Сериозно, Наташка е шедьовър на стила на 80-те години. Братята са проявили вкус, даже с цената на отстъпления от ГОСТ'а.
Сега е на първата светла каишка, която ми излезе от кутията, но ще и търся нова. Щото дамата е с характер - като я докарах на срещата, взе, че спря за десетина минути. Преди няколко дена разбрах защо - сложих я пак на виброграф и тя пак се разсърди. Оказа се, че не и харесва да я натискат - силен натиск на коронката навътре води до спиране.
Значи предстои още едно разглобяване. Ако е само отгоре - бял кахър. Ама ако е свързано с някакъв дерт в подциферблатните колелета, ще бъде на дубльор - не искам да рискувам такъв цифер.